header 2
P3223999.jpg

Nieuwsberichten verhuizing

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de verhuizing kan je ook hier klikken.

Op deze website van VV Dubbeldam zijn hun laatste persberichten en nieuwbouw updates te lezen.

Update Verhuizing Movado

Dit is het laatste clubblad van het jaar en het is een tijdje geleden dat iedereen is ingelicht over de voortgang van onze verhuisperikelen. Het verenigingsjaar loopt tegen het einde en er is geen gelegenheid meer om een bijeenkomst te organiseren. Tegelijkertijd gebeurt er op dit moment een heleboel. Een goed moment dus voor een kort verslag van waar we nu staan en waar het de komende maanden (hopelijk) naar toe gaat.

Wie de (sociale) media een beetje heeft gevolgd kan het bijna niet ontgaan zijn; de laatste 2 weken broeit er iets in de Dordtse politiek. De drie verenigingen Movado, Dubbeldam en TTVD zoeken de pers op en de wethouder reageert krampachtig en terughoudend. Ook de oppositie in de gemeenteraad begint zich te roeren en eist duidelijkheid en afronding van het ‘dossier sportparken’, het duurt nu al 2 jaar en er nog geen oplossing. Die reuring heeft de wethouder volkomen aan zichzelf te danken. De verenigingen hebben in het voorjaar al een gedegen plan ingediend dat zeker niet overdreven is. Sober en doelmatig, samenwerkend daar waar het kan en besparingen oplevert, maar wel met herkenbare inbreng van de drie verenigingen die heel graag hun eigen identiteit en een eigen stekje willen behouden. De kosten van het plan zijn zeker fors (is dan ook voor 1600 sporters in totaal) maar niet overdreven, het gemeentelijke budget is ook toereikend.

De wethouder heeft na lang wikken en wegen gereageerd met een voorstel dat voor de clubs moeilijk te accepteren was. Niet alleen is het aanbod zo laag dat er een ‘gat’ van een miljoen euro overblijft, ook wil de gemeente dat de verenigingen een eigen bijdrage van ca 1.0 miljoen doen (een lening onder gemeente garantie)!! Daarbij wordt verregaande ‘synergie’, samenwerking en verkleining als eis gesteld. Als reactie hier op hebben de clubs de wethouder een brief gestuurd met daarin vragen over wanneer de gemeente tevreden zou zijn en welke voorwaarden precies bedoeld worden, wat is dan die gevraagde ‘synergie’?. En dat de clubs natuurlijk bereid zijn om binnen duidelijke voorwaarden verder te gaan rekenen en tekenen en te kijken waar we de accommodatie zouden kunnen aanpassen. Want we zijn er nog steeds van overtuigd dat het mogelijk is. Het is wel de ‘rode draad’ van de afgelopen maanden; wij doen stappen naar voren en de gemeente beweegt achteruit.

De reactie van de gemeente liet niet lang op zich wachten. Vorige week kregen we antwoord, en wat voor een antwoord. Nu echt onacceptabel!! De voorwaarden zijn naar onze mening weer uitgebreid en verzwaard. Duidelijkheid over wat precies gewenst (wat is dan die synergie, een fusie?) is wordt niet gegeven. Wel wordt ons 3-en gevraagd om nog andere verenigingen mee te nemen in de plannen, maatschappelijke instellingen te interesseren, een sluitende begroting voor de komende tig jaren te presenteren en na te denken over de infrastructuur/veiligheid van het sportpark. Naar onze mening zijn dit duidelijk gemeentelijke verantwoordelijkheden. En in ruil hiervoor mogen wij het werk doen en onszelf in de schulden steken. Alsof wij om die verhuizing hebben gevraagd! We hebben sterk het gevoel dat de gemeente de stekker uit ons gezamenlijke initiatief zou willen trekken maar de ‘Zwarte Piet’ bij de verenigingen wil neerleggen. De wethouder is ‘teleurgesteld’ in de clubs, ‘we zijn niet concreet genoeg…’ etcetera. Wij zijn al 2 jaar lang teleurgesteld. Het antwoord van de vv Dubbeldam (website en krant) op die ‘teleurstelling’ was geweldig, geen woord van gelogen. Wij staan als Movado volledig achter die reactie.

Het antwoord van de wethouder twee weken geleden was voor ons aanleiding om meer de pers op te gaan zoeken, de ambtelijke gesprekken te annuleren en te eisen dat zij zelf aan tafel komt. Dat lijkt komende week te gaan gebeuren. We hopen dat de wethouder bereid is mee te bewegen, de huidige situatie wordt anders een patstelling. Wellicht is dat met de gemeenteverkiezingen in het vooruitzicht voordelig voor Movado maar………….liever zetten we onze plannen aan de Schenkeldijk snel door.

Komende week vergadert de Gemeenteraad. Het onderwerp zal ongetwijfeld aan bod komen en de pers zal er melding van maken. De 3 verenigingen, en ook de Movado werkgroep, zijn er nog steeds van overtuigd dat de plannen concreet en haalbaar zijn en zijn zeker bereid om nog verdere stappen te ondernemen. Maar niet als ons onmogelijke dingen gevraagd worden of wij een rol moeten nemen die bij de gemeentelijke taak hoort.

Dat was het voor dit moment. Ik wens iedereen een fijne vakantie en een paar rustige, zonnige weken.

Met vriendelijke groet, namens bestuur en werkgroep

Erik Hoffmann

 

Lees ook : Dubbeldam is klaar met gemeente

sbb
logo ramakoba

NRG keuringen

W & M bouw en onderhoud B.V.

facebook pagina movado

Avrasya

De Linie ICT
Elsco

BMN Bouwmaterialen

Ter Borg Autorijschool

Danny Ebbers events

Schepers

De Heer Europart

Adresgegevens

Sportcomplex Patersweg
Ingang tussen nummers 205 en 207 
3314 HV Dordrecht

Contactgegevens

Tel: 078 - 614 60 16

Webbeheerder : Ad Vos ( )