header 2
P4274224.jpg

De korfballer, die deelneemt aan het breedtekorfbal stelt in zijn sportbeleving het meedoen centraal en niet de prestatie. Uiteraard wordt er gespeeld om te winnen, maar de opofferingen die hiervoor door de deelnemers worden gedaan zijn niet zo groot als bij de wedstrijdkorfballers. Daar het de grootste groep binnen het KNKV betreft, is het zaak om de breedtekorfballers volop te betrekken bij de inrichting van deze competities en dus “maatwerk” te leveren. In het breedtekorfbal kan er bij de senioren voorkeur worden uitgesproken om te spelen in een “doorlopende” competitie, maar ook in een “afzonderlijk na- en voorjaars” competitie. Ter beoordeling van de DWC zal het wel mogelijk moeten zijn om aanvaardbare indelingen te maken alvorens te besluiten tot het hebben van beide vormen in een bepaald district. Bij de laatste vorm worden er poules gevormd van 4 of 7 teams, die voor de start van de zaalcompetitie een hele competitie van 6 wedstrijden spelen (bij een indeling met 4 ploegen) of een halve competitie met 3 thuis- en 3 uitwedstrijden (bij een indeling met 7 ploegen). Na de zaal volgt er een herindeling en worden in het voorjaar weer 6 wedstrijden gespeeld. Bij de jeugd wordt er altijd gespeeld met deze na- en voorjaarscompetitie. Het voordeel van dit systeem is dat er gemakkelijker teams kunnen worden af- dan wel toegevoegd en dat er beter rekening gehouden kan worden met de sterkte van de teams. Zwakke dan wel sterke teams van voor de zaal kunnen bij elkaar worden ingedeeld en het is voor de deelnemers uiteraard aantrekkelijk om op het “eigen” niveau te kunnen duelleren.

In het breedtekorfbal gelden dezelfde spelregels als in het wedstrijdkorfbal. Wel onderscheidt het breedtekorfbal zich van het wedstrijdkorfbal door:

  • er is geen ploegopgave
  • er is geen promotie-/degradatieregeling
  • er worden geen beslissingswedstrijden gespeeld, wanneer 2 of meer ploegen met een gelijk aantal punten bovenaan eindigen
  • het verzetten van wedstrijden is soepeler dan in het wedstrijdkorfbal.
SC Movado is aangesloten bij SponsorKliks.
sbb
Elsco
facebook pagina movado

Ter Borg Autorijschool

Danny Ebbers events

Schepers

BMN Bouwmaterialen

De Linie ICT
logo ramakoba

Aankomende evenementen

Adresgegevens

Sportcomplex Patersweg
Ingang tussen nummers 205 en 207 
3314 HV Dordrecht

Contactgegevens

Tel: 078 - 614 60 16

Webbeheerder : Ad Vos ( )